Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 20 juni 2013

Midsommarafton

Imorgon är det midsommarafton! Och det är verkligen högsommar där ute. Det skira är borta, nu är det frodigt grönt. Ett tag mellan det skira och det frodiga var det dammigt och det var när tallarna blommade. Nu är dammet bortsköljt av regnskurar och det är skönt. Jag tycker mycket om tallarna, vår trädgårds tak, men de barrar, fäller kottar och blommar. Nu låter jag som de som inte gillar tall men det gör jag, mycket!


Rodgersian blommar.


Idag ska jag göra fint på altanen, sa jag till mannen i morse. I morgon är det midsommarafton och då vill jag att det ska finnas mycket blommor där. Ja blommor är viktigt, sa han. Undrar om han menade det eller om han gjorde sig lite lustig.

Jag har stoppat ner fler tagetes i krukorna och så har jag skaffat svartöga, Thunbergia alata, i samma färgton som tagetesen. Som komplement till detta har jag mangold med gul-orange stjälkar och pärlhirs, Pennisetum glaucum, Trifolium repens 'Debbie' och riktigt mörka Ipomoea batata.
Tagetes tillsammans med röda groblad och hasselört.


Mangold


Imorgon blir det sill och färskpotatis på altanen och då ska vi också njuta av midsommarfina krukor.

På lördag, midsommardagen har jag öppet, söndag likaså. Nästa helg är Torvans sista öppethelg innan stängningen under juli månad.

Välkomna!

1 kommentar:

  1. Va fint det blev! Själv har jag haft en ledig dag idag och rensat ogräs - det är viktigt att ha fint till midsommar:-)
    Här blir det också färskpotatis och sill på altanen imorgon
    Trevlig midsommar!
    Kram!

    SvaraRadera