Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 16 maj 2013

Hänryckningens tid

Pingst närmar sig! På lördag är det Pingstafton och nog är det Hänryckningens tid alltid! Det är fantastiskt vad vackert det är. Nu grönskar det med den där späda ljuva grönskan som är den mest underbara. Det är underligt att det bara var drygt en vecka sedan vår björk slog ut. Bara en vecka!Lönn


Larix kaempferi 'Stiff Weeping'
 

Våren var rekordkort i år. Det är redan försommar och arbetet i trädgården, vårstädningen, har varit lite svår att hinna med på så kort tid. Att klippa ner gamla perenner samtidigt som de nya spirar utan att skada allt det underbara som växer med otrolig fart, inte så lätt.
 
 
 
 
 
 
Epimedium leptorrhizum, fjärilssockblomma, blommar i sina försäljningskrukor. Underbara, stora ljust lavendelfärgade blommor som svävar på tunna stänglar över ett vackert bladverk. Klart att hon kommer från Kina!
 
 
 
 
 
 
Här är en annan underbar perenn! Podophyllum 'Spotty Dotty' fotbladet, ytterligare en invandrare österifrån. Här står Dottysarna i sina krukor och väntar på bättre tider. De vill planteras.
 
 
 Vanliga armeringsjärn har jag stuckit ner i jorden som En japansk träddödare, Celastrus orbiculatus, klättrar på. Armeringsjärnen är stadigt förankrade på garaget med handsmidda jättespikar. Om ni vill härma, så har jag spikar till er också.


 
 
 
Evelyn Skeppströms fina tavlor hänger vid Torvans ingång.


 
 
Snart, men inte denna vecka kommer leverans från Kullagården! Jag kommer att mejla er som beställt grejer men det kommer att finnas massor av växtstöd och annat nödvändigt för er som inte har beställt också.
 
 
Välkomna till Torvan lördag, söndag 11-15
 

2 kommentarer:

  1. Ja det är inte lätt att hinna med allt nu när det går i en sådan rasande fart....men vad gör det....det är ju underbart med solen och värmen!
    /Carina

    SvaraRadera
  2. Sant! Spelar roll! /pia

    SvaraRadera