Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 17 mars 2012

Vaken!

Det var en underbar dag ute i trädgården igår. Visserligen sken inte solen så där väldigt skarpt. Det var bara en liten stund som den tittade fram ur molnen och diset. Men det är så otroligt härligt att få njuta av våren så här tidigt. Lycka!

Jag har satt ner två fina Helleborus niger och några penséer i den stora järnkrukan som står vid Torvans ingång. Nu vill jag att de som går förbi ska se att jag har vaknat ur vintervilan.

Här kommer några bilder från gårdagens trädgårdsäventyr.


Rhododendron pachysanthum är känslig men än så länge ser det bra ut.


Blechnum nipponicum, japansk kambräken


Nyvaken Chrysosplenium oppositifolium, kustgullpudra samt Rhododendron makinoi 'Fuji Kuku'.

2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när det grönskar. Det mesta som ev tittar upp ser väldigt yrvaket ut hos oss också, krokus, tulpaner, pioner och annat . Jag köpte små påskliljor och minipenseer som jag skall plantera i kruka och ha på trappan, det blir vår ännu mera vår då. Vi hörs.
  Carita

  SvaraRadera
 2. Hej Carita!
  De är så söta, de där minipenséerna, med sina små ansikten som tittar på en! Bara rådjuren håller sig därifrån! Trappan är ett bra ställe att ha en vårkruka på!
  Trevlig helg!
  /pia

  SvaraRadera