Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 16 augusti 2011

Lökhelg i september

Det känns som om hösten kommer tidigt i år. Jag hoppas verkligen att vädret blir varmare och att man får njuta av mer sommar än så här. Det känns lite snopet just nu. Inte kan väl sommaren vara över redan! Jag tycker om att vi har våra fyra årstider. Det är bara så synd att hösten och vintern tar så stor del i anspråk av året. Hälften hade varit nog!

Jag har beställt en massa kul och spännande lökar. Det är trevligt att redan nu börja drömma om nästa års blomning.

Många av de som kom till Torvan i början av sommaren fascinerades av tulpanen 'China Town'.


Bladverket hos Tulipa 'China Town' är variegerat och väldigt vackert. Långt innan de ljust rosafärgade blommorna slog ut lade man märke till bladen och frågade om vad det vad för spännande växt.
Blommorna ändrar färg efter hand. I början har de en en ganska distinkt mossgrön rand på varje kronblad som sedan bleknar. China Town är en riktigt läcker tulpan.

I september kommer jag att ha en speciell lökhelg. Då är ni hjärtligt välkomna att shoppa loss bland lökar och knölar. Jag hoppas att få leverans till helgen 10-11 september.

Ja, jag kommer att ha tulpanen 'China Town' till försäljning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar