Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 7 november 2010

Vinter redan?

Några av djuren i trädgården ser ut så här idag. Kan det vara möjligt att vintern redan är här?

Vilken tur att  jag grävde ner de 300 tulpanerna i fredags. Idag skulle det vara värre att få ner dem. Jorden är frusen. Åtminstone en liten bit ner.

Fyra olika sorter grävde jag ner. Liljetulpanerna 'West Point', White Triumphator' och 'Burgundy'. Dessutom en läcker sort med variegerat bladverk, 'China Town'. Jag krukade upp några lökar av 'China Town' också. Möjligtvis kommer de att finnas till försäljning.

Tulpaner gör en glad! Jag har redan sett frasiga tulpaner till försäljning men det är fusk tycker jag. Tidigast i januari får man köpa tulpaner. När det finns hopp om vår. Nu ska vi vänta på jultid med underbara amaryllisar som tröst för att det är kallt och mörkt ute.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Lite mörkt inledning på din första bild - du får tänd fler härliga ljus, fniss. I övrigt är din foton härliga. Tycker du om att läsa andras bloggar har jag också en nu, www.nogg.se/tradgardspyssel.

  mvh
  Anette, Bielkenstiernavägen

  SvaraRadera
 3. Hej Anette!

  Du är en av dem som inte får upp bilden tydligen. Det blir bara svart antar jag. Jag får nog byta den där bilden. Egentligen är där en frostig myra i brons.
  Hälsningar
  pia

  SvaraRadera