Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 28 november 2010

Första advent

Igår stod jag på julmarknad i Tullinge centrum. Det var jättetrevligt men oerhört kallt! 10 minusgrader var det och jag tyckte att jag var klädd för det men kylan kröp in nerifrån. Fötterna var riktigt iskalla. Jag la ut en säckväv som jag stod på och tänk, det hjälpte en hel del. Fast jag kan ju inte påstå att det blev varmt.

Jag hade planerat att köpa in en liten dubbel, kritvit amaryllis att sälja på marknaden. Men det var ju så kallt långt innan helgen att jag aldrig gjorde det. SMHI är underbart bra att ha tillgång till.  Det hade inte varit så kul att ha flera lådor amaryllisar stående här hemma. Nog kan man få plats med en hel del av dessa vita juveler men faktiskt inte lådvis. Jag hade köpt några enstaka hyacinter åtminstone, att pryda mitt försäljningsbord med. En av dem var fullt utslagen och flera ville gärna köpa den söta zinkkrukan med mossa och hyacint. I varje fall ända tills jag försiktigt knackade på den utslagna blomman med nageln och visade att den var stenhårt isig. Då köpte de istället snällt, den fina zinkkrukan som jag hade i lager och klev in på Vi-butiken och köpte sig en egen hyacint att ha i den.


Tack alla tullingebor för en trevlig dag! Ha en härlig första advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar