Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 23 november 2010

En jättehärlig helg!

Förra helgen hade jag så kul! Jag var med på trädgårdsamatörernas studiehelg i Sörmland. Vi som var med fick lyssna på föredrag om vilka växter man kan odla... och inte kan odla i sin trädgård. Vi fick höra om växtexpeditioner som Gerben Tjeerdsma, Peter Korn och hans bror Stellan varit med om. Gerben och Peter odlar växterna också och det är enorma kunskaper de besitter dessa två. Stellan odlar inte. Han är biolog och letar reda på dem ute i världen och sedan skickar han frö till sin bror som förökar dem och odlar dem. Han säljer som tur av dem också!

Stellan cyklar nio-tio månader om året på sina expeditioner och han cyklar på de mest otillgängliga platser man kan tänka sig. Vi fick se bilder på steniga bergssluttningar på höga höjder, utan några vägar i sikte och vi såg snöiga, vindpinade slätter med ett pyttelitet uppslaget tält. Men vi såg också underbara bilder på underbara växter.

Gerben och Peter visade också bilder på helt fantastiska landskap och ljuvliga växter. Vi fick följa med dessa tre herrar till Norra Patagonien i Argentina, till Drakensbergen i södra Afrika och till platser i USA, Asien och Europa.

Jonas Bengtsson från Djupedals plantsskola visade oss bilder på nya perenner och jag fick en del idéer om vad jag ska köpa in för kul sorter till i vår. Detta föredrag var också jättekul och lärorikt!

Ett stort tack till er föredragshållare och till er som ordnade och höll i alltihopa! Superbra jobbat!!! Nu klarar man vintern!

I Peter Korns trädgård 2008

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar