Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 26 april 2021

Kylig och varm öppning

Lite konstig rubrik på detta inlägg men den är sann! 

I lördags öppnade jag Torvan för säsongen och jag var rejält bekymrad inför detta eftersom smhi hade lovat kyla. Och det blev det! När jag gick ut i lördags morse, visade termometern 1 enda plusgrad och toppnoteringarna under både lördagen och söndagen blev 4 grader. Lätta snöflingor singlade ner ganska många gånger de här dagarna, men det var ingen fara, det var inte så mycket att snön lade sig. Under torsdagen däremot, så snöade det hela dagen och på torsdag kväll var jag övertygad om att Torvan skulle vara inbäddad i ett snötäcke på öppningsdagen. Deppigt! På fredagen när jag vaknade var snön borta. Lycka! 

Som sagt, kyligt väder var det och huttrade gjorde vi, men varmt var det ändå! Många kom, trots kylan och jag hade så trevligt! Både nya och gamla kunder dök upp, hungriga efter trädgård och växter! Vi har ju väntat länge! Det kyliga vädret ska hålla i sig lite till, men i helgen blir det maj månad, och då... Hurra, det är faktiskt vår!

Anemone nemorosa 'Pink Delight'


Jag sålde en hel del vitsippor trots att sipporna bara börjat sträcka lite på nackarna mot den mörka jorden i krukorna. Och självklart tog de flesta av de blommande växterna slut. Vi är allt lite hungriga på blomsterprakt nu efter vintern. Ingen fara, det kommer mer till nästa helg när jag har öppet igen. Lördagar och söndagar kl. 10-14 har jag öppet. 

Växtstöd sålde jag naturligtvis också. Klematisstödet E är nu tyvärr slut. 


Det finns mycket kul på Torvan, inte bara finsmakarväxter!

Välkommen till Torvan
lördag 1 maj och söndag 2 maj
kl.10-14!

/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar