Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 31 januari 2021

Sista januari och det är solen som gör skillnad!

 Idag är det den sista januari och det känns skönt! Januari har varit, på många sätt, en tuff månad och det känns skönt att den snart är över. Ett kliv närmare våren!


Idag skiner solen och det kan inte hjälpas, den gör skillnad! I storskogen, som ligger väldigt nära, är det fullt av folk som åker skidor, promenerar och drar pulkor med glada barn. Bilarna står parkerade utefter hela vår väg eftersom den lilla parkeringsplatsen en bit längre upp är full. I morse föreslog jag mannen i huset att Torvan borde öppna vinterfik med servering av varm choklad med vispgrädde. Han trodde, precis som jag, att vi skulle få många kunder.Det är en fantastisk dag därute men det är kallt. -12 grader idag
och jag är tacksam för det värmande och skyddande snötäcket.Men nog längtar jag efter odlingssäsongen! Växthuset står öde än så länge, men endera dagen ska jag trotsa kylan och gå dit ut med en kopp kaffe!
Det är kallt i hela landet just nu! Igår fick vi rapport om att barnbarnet hade åkt skridskor för första gången. På en vattenpöl, på en åker! Underbart! De bor i närheten av Lund och där är det inte vintersportväder så väldigt ofta, så det gäller verkligen att passa på när det går!

MEN
Det är våren vi längtar efter, eller hur?

2 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Gott med riktig vinter ändå. Vinterfik säkert bra idé. Om nån haft det i mitt "hood" skulle jag absolut hängt där.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Anette! Blir nog inget vinterfik men jag tror att det hade varit lönsamt de där vinterdagarna med mycket snö. Vi har fortfarande snö i trädgården men inte så många högar. Nu väntar vi på våren istället!
  Ha det bra!

  SvaraRadera