Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 30 juli 2019

Öppet igen, lördag & söndag 11-14!

Juli månad är snart förbi! Så fort det går!

Nu på lördag, d
en 3 augusti öppnar Torvan igen! Och som tur är, finns det mycket kvar av sommaren än! 

Under sommarens lata dagar ser jag mycket som behöver åtgärdas i trädgården. Växter behöver flyttas eller klippas och ansas och i en del fall inser jag att ett växtstöd måste till. Det går bara inte annars!


Det där med att klippa och ansa, ja det får ni fixa själva, men växtstöden har jag! Det är bara att komma hit, dom finns här, världens bästa växtstöd!

Idag ska jag ta fram sågen för här måste röjas! Bland annat måste jag ta bort grenar på tulpanträdet, Liriodendron tulipifera. Här är lite för lummigt!
Det blommar fortfarande! Nya knoppar slår ut hela tiden! Det är så kul!


Katalpan, Catalpa bignonoides 'Aurea' blommar också. Det är ett träd med dålig härdighet och jag vet att många misslyckas med det, men eftersom det är väldigt väldränerat här på Torvan, som ligger högst upp på sandåsen, så funkar det. Det finns stora nackdelar med att ha sin trädgård här, men det finns också fördelar, helt klart!Stewartia pseudocamellia, den japanska skenkamelian, har runda sidenglänsande knoppar,


som sedan slår ut i kamelialiknande vita blommor. I år har blomningen varit överväldigande, förra året var blomningen mer sparsam, och så brukar det vara. Varannat år läggs energin på tillväxt och nästa på blomning. I alla fall brukar det vara så här på Torvan.

Juli har förflutit i lugn takt. Barnbarnen har hälsat på och med Emil 1,5 år gammal och Alice snart 4 år gammal så blir det inte mycket uträttat i trädgården. Vi har istället fiskat gäddor i vår lilla damm, (läs pöl) visst är det imponerande att där finns gäddor! Sedan har vi roat oss med att leta upp de vackraste stenarna i stenkorgarna, och en massa andra viktiga saker. Nu har barnbarnen åkt hem och det är så TYST här! Vilken himla tur att jag öppnar Torvan igen på lördag! 

VÄLKOMNA hit
 på lördag och söndag kl. 11-14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar