Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 12 mars 2017

Vår i kruka!

Vi har vår i krukorna här på Torvan, men ute i trädgården ser det förfärligt ut. Grenar har blåst ner och ligger infrusna i snön och isiga gångar gör också att det är svårt att ta sig fram. Egentligen borde jag bara sitta i solen och njuta och vänta på att snön ska smälta, men det hinner jag ju inte. Jag tänker i alla fall vänta med att städa i trädgården. Det finns ingen anledning att börja innan snön har smält undan. Förresten har jag massor med bestyr ändå. Jag har precis kommit in från altanen där jag fick ta av mig jackan för att solen värmde så.

Jag minns vilken härlig känsla det var när mamma tillät mig att ta på tjocktröjan istället för vinterjackan när vårvinterns sol gassade. Både igår och idag har vädret tillåtit sådana excesser! 

Jag har vattnat lökväxterna som står i backar under tak här på altanen. En svag näringslösning fick de också. Det tar ofta lång tid, det där som man tänker "bara" om. Jag ska bara... och sedan ska jag... Ibland kommer man bara till det där första bara, men inte idag. Jag ska kliva ut i växthuset och sätta mig och kruka en del av alla växter som väntar på jord och vatten. 

Leucojum vernum, snöklockan, börjar skjuta upp ur jorden i krukorna och en massa annat trevligt också. Nu gäller det att inte det går för fort. Det vore förargligt om allt blommar över innan trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar startar den 6 april. Torvans monter är C09:51
Skylten kommer att hänga på väggen i montern som vanligt.


Leucojum vernum, snöklocka


Igår hade jag föredrag i närheten av Nyköping. Det var ett frukostmöte och det var ett nytt koncept för mig. Jag fick kliva upp tidigt, men vad gjorde det när solen sken från en molnfri himmel. Jag hade en väldigt trevlig förmiddag. Lite växter hade jag med mig också och bland annat så sålde jag Sidalcea 'Little Princess' som är en lägre variant av axmalvan. Den är ljuvt rosa och den har funnits här i trädgården några år nu. Den är naturligtvis sommarblommande men några gröna blad sticker faktiskt upp ur krukorna.


Sidalcea 'Little Princess'

Nu har jag inte tid att sitta och slöa framför datorn längre, även fast det är trevligt! Jag måste bege mig ut i växthuset, trots att solen gick i moln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar