Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 14 augusti 2016

Att titta nära

Trädgård kan vara så mycket! Oftast tycks vi sträva efter det prunkande och färgstarka men våra trädgårdsmödor bottnar i en strävan efter att tämja det vilda, naturen. Naturen är inte bara färgstark utan lugn och vilsam och fridfull och jag njuter av bilder som dessa. 
 Detta vårfryle, Luzula pilosa 'Igel' är underbart tycker jag. Det håller sig snällt på plats och blir en stor frodig kalufs som det är lätt att "möblera" med i trädgården. Placera det bland stenar eller rama in något med en liten vårfrylehäck! Det blir ca:15 cm högt och det enda man behöver göra är att klippa kalufsen på våren. 

Mossa är ju inget man brukar lovorda i trädgårdssammanhang, om man inte bor i Japan förstås. Mossa är vackert grön och underbart mjuk att trampa på! Mer mossa tack!
Daggkåpor finns det flera arter av, som är värdefulla för trädgården, och det är inte bara för deras gröna fräscha blommors skull.
Rhododendronblad kan ju se mycket olika ut och vi är många som uppskattar deras skönhet. Inte skaffar vi oss fler och fler för blommornas skull inte!

Att se skog och himmel avtecknas i en spegelblank sjö eller tjärn njuter nog alla av. En liten vattenspegel i trädgården är ganska lätt ordnad. Här speglar sig gamla blomställningar från sammetshortensian i fågelbadet.
Lav på en trädstam. Så vackert!

Att titta nära ska man göra så ofta man kan, tycker jag!

Idag startade trädgårdsdagen med regn men det drog snabbt förbi och det kom inte mer än någon enda mm. Sedan kom solen och dagen blev underbar och jag satte på vattenspridaren igen! 

Nästa helg, den 20-21 augusti 
är Torvan stängd!

3 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder, Pia!
    Kram Nora

    SvaraRadera
  2. Så snygga bilder, nu blir jag sugen på att skaffa vårfryle, jättesnyggt. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera