Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 14 juni 2016

Trädgårdsfest!


Till helgen blir det fest! Trädgårdsfest!


Adiantum pedatum finns i olika höjder. Jag har fem olika varianter här på Torvan. De är  sirligt vackra men samtidigt mycket tåliga och robusta.


 Det är dags för Sällskapet Trädgårdsamatörernas årliga riksmöte och i år äger det rum i Uddevalla. Jag och kompisen Gun samåker, med bilen fullastad med växter som ska säljas på växtmarknaden, som avslutar hela festligheterna på söndagen. 

http://www.tradgardsamatorerna.nu/ 

På fredagen startar kalaset med att vi minglar tillsammans och då kan man träffa alla de trädgårdskompisar som man träffar sällan, kanske bara en gång om året, eftersom de kommer från hela det avlånga Sverige, det vackra Norge och det sydliga Danmark. 

På lördagen stiger vi ur sängen tidigt och sedan är det bussutflykt hela långa dagen då vi tittar på en massa öppna trädgårdar, diskuterar spännande växter och fina designlösningar i de olika trädgårdarna. På lördagskvällen äter vi gott och hoppas på fina vinster i det stora växtlotteriet och på söndagen stiger vi upp tidigt igen, för att hinna med en halvdagstur med ytterligare trädgårdsbesök. Sedan avslutas hela trädgårdshelgen med den redan nämnda växtmarknaden. 

Jag har inte missat ett enda riksmöte sedan jag åkte till mitt första och det var 13 år sedan. Det är så KUL! 

Nu vet ni varför Torvan är stängd i helgen (18-19 juni) som kommer. Min stackars man får lov att roa sig här hemma. Någon måste passa hunden och vattna!


Adiantum venustum är, om möjligt, ännu skirare. Den har rykte om sig att var lite dåligt härdig men jag har aldrig haft problem med den.Två skira och en stadig. Ja, till och med hård i sin strutform, där till och med småbladen är hårda. Dryopteris affinis 'Crispa Congesta' Åh, jag har mååånga favoriter bland ormbunkarna!


Stängt på Torvan 18-19 juni
Öppet 25-26 juni
Öppet 2-3 juni 
(3 juni Tusen Trädgårdar)

Stängt under juli 
Öppet igen helgen 6-7 augusti

3 kommentarer:

 1. Hoppas du får en riktigt trevlig helg i Uddevalla! Jag är SÅ sugen på att åka, men det får nog vänta tills barnen blir större.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Var sak har sin tid. Och den som väntar på något gott... 2018 har vi riksmötet i Stockholm. Bra va!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Då ses vi där. Den där sista, Dryopteris. Måste ut och se om jag har den, annars får den stå på önskelistan. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera