Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 10 juni 2016

Den blomstertid nu kommer!

Idag var det skolavslutning och nu är det sommarlov för barnen i Botkyrka. Hoppas att de alla får en underbar sommar med mycket sol och bad och allt annat de drömmer om! 

Vi drömmer väl alla, vuxna och barn, om sommar och om allt vad vi vill ha av sommaren. Sommar är trädgårdsliv för mig. Jag har spenderat många timmar där ute i trädgården den här veckan, för imorgon kommer två busslaster med trädgårdssällskap hit för att titta på Torvan. Det ska bli jätteroligt!Geranium argenteum blommar just nu. Denna lilla ljust rosa näva med ett silvrigt bladverk har jag haft många år i trädgården och jag har också flyttat den med framgång. Nästa år kommer jag att ha plantor till försäljning.
När det som blommar fäller sina kronblad infinner sig alltid en liten sorg för att det dröjer ett helt år tills nästa gång blomningen kommer igång. Jag tycker också att det är svårt att inse att nya underbara växter kommer att visa sin bästa sida. Det känns alltid som om NU är den bästa tiden i trädgården! Gillenia trifoliata, trebladsspira är en av mina favoriter bland de höga perennerna. Den är så tålig och robust men samtidigt så oändligt ljuv med sina svävande fjärilsliknande vita blommor. Alldeles snart slår den ut.

Acer 'Koto no ito' är, en i mitt tycke, en underbar lönn med ytterst finflikiga blad. 


Som sagt, det finns alltid något underbart i trädgården! 

Imorgon är Torvan stängd men på söndag är det 
öppet som vanligt 
kl. 11-15. 
Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar