Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 1 mars 2015

Släpp blåsipporna loss, det är vår!

Nu är det vår även i almanackan! Mars räknas som en vårmånad och i år har faktiskt våren kommit till många platser i vårt avlånga land. Visst måste många vänta ett tag till men det är väl i alla fall en liten tröst att det faktiskt är mars!

Jag har fixat och städat i växthuset även idag och jag kan nu säga med ganska gott samvete att jag snart är klar. Det tar många timmar, det där växthusjobbet, eftersom jag har så mycket där inne. Vad sägs om fina Trillium albidum, Trillium vasey, Cypripedium (olika namnsorter) samt Arisaema. Riktiga finsmakarväxter, eller hur!

Men jag har massor av sådant som inte ser så piggt ut också. Frösådder en masse som har stått och torkat. Jag blir så arg på mig själv! Nåja, allt har inte torkat som tur är. Det kommer strax att spira i många krukor därute och då blir det till att skola om.

Det där med att städa när det är så knökat med krukor, jord, perlit, namnetiketter som ramlat ur sina påsar och alla plastkrukor som ligger överallt, gör att man inte riktigt studsar ut till växthuset när det är så dags. Jag känner mig väldigt duktig just nu!


Förra årets blåsippa!

Jag gick en liten sväng i trädgården för att se om några blåsippor sticker upp. Det gjorde de inte tyvärr. Åh vad jag längtar efter dem!

Det känns kul att jag ska sälja 2 sorters blåsippor på mässan Nordiska trädgårdar 26-29 mars.

Tryck på länkarna så ni får se dessa ljuvligheter!
Hepatica nobilis 'Pink Forest Hybrids'  

Hepatica nobilis 'White Forest Hybrids'

Glad vår!
hälsar pia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar