Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 23 mars 2015

Äntligen trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar!

Ja, äntligen är det vår på riktigt! För mig har våren inletts, sedan många år tillbaka, av trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar! Och jag bryr mig faktiskt inte alls om, konstigt nog, att vintern kom tillbaka i helgen, för det är bara högst tillfälligt.

Förberedelserna inför mässan startade under vecka 9, men har hela tiden sedan dess pågått, mer eller mindre intensivt. Igår krukade jag en massa rara växter! Bland annat Trillium nivale och Trillium pusillum samt Anemone 'Wild Swan' åkte ner i små krukor. Inför mässan ser jag alltid till växterna hamnar i så små krukor som möjligt eftersom utrymmet är begränsat. Jag tänker att växterna ska ner i jorden så snart växtsäsongen kommer i gång och om det nu behövs, så kan köparen byta kruka och jord väl därhemma. Det är tungt att bära på en massa jord i onödan.Fjärilar till mässpris, torsdag-söndag!
Här är en liten del av mina mässväxter:Tulipa humilis 'Persian Pearl'


 Vitsippa Anemone nemorosa 'Monstrosa'En fylld vitsippa Anemone nemorosa 'Vestal'Blodört, Sanguinaria canadensis 'Multiplex'Snödroppslök, Allium paradoxum var normale
I Torvans monter C09:51 kommer du att kunna beställa Kullagårdens växtstöd.
Igelkottar till salu


Imorgon är det inflyttning i mässlokalerna och det är ett ganska tungt jobb. 
Det roliga startar på torsdag när NI kommer! 
Välkomna!

2 kommentarer:

 1. I år blir det ingen mässa för min del, det blir en resa till hemlandet istället med familjen. Jag får helt enkelt besöka dig på Torvan i maj istället:-)
  Lycka till på mässan!
  Kram Nora
  P.S. Jag funderar fortfarande på barrväxterna.....återkommer!

  SvaraRadera
 2. Du är så välkommen i maj! Ha så väldigt trevligt i grannlandet med familjen!!
  Kram
  pia

  SvaraRadera