Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 17 mars 2020

Coronatider blir lite muntrare med växter.


Första blåsippan för i år på Torvan! Det är vår! Den gröna tuvan är Allium zebdanense, majlök. 

I maj blommar den och den är riktigt snövit. Den lyser upp i skuggan men den klarar alla lägen, från torrt skuggigt läge till full sol. En som man blir glad av!

I början av februari köpte jag denna primula och att klara dem inne på köksbordet är en utmaning. Det är för torrt och varmt inomhus, åtminstone hos mig. Jag gjorde istället som jag har gjort förr, jag satte ut den i kallväxthuset. Det har inte varit så väldigt många minusgrader där ute, 5-6 kanske och bara någon natt här och där, och den ser jättefin ut fortfarande. Snart är det dags att plantera den där ute.
I år har man sett växterna i trädgården under hela vintern. Ingen snö alls blev det, och då är det vintergröna extra värdefullt! Jag har genom åren skaffat en hel del barrväxter och jag tycker så mycket om dem! Bambu har jag ganska många plantor av också. Skir bladgrönska under vintern är fantastiskt! I växthuset står det krukor av den ljuva ormbunken 
Adiantum venustum, bergadiantum. Den har jag haft i trädgården i många år! De vill stå i skuggigt till halvskuggigt läge i fuktighetshållande mullrik jord. 
De kommer att säljas när Torvan öppnar den 2 maj. 

Tur att vi har trädgård och växter att muntra upp oss med i dessa dystra Corona-tider! 
/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar