Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 6 maj 2018

Växtstöd! Dags att beställa!

Vilken fantastisk helg vi haft! Sommarväder! En massa trevliga kunder besökte dessutom Torvan. En perfekt helg alltså! Tack för den!

Helgen som kommer, den 12-13 maj, är Torvan stängd! Jag ska på trädgårdsäventyr. Mannen stannar hemma och passar hund och hus, men Torvan får vara stängd. Ni som känner mig vet att jag har ett särskilt intresse för sippor! Det finns så många underbara! En hel del vackra sorter finns till försäljning!Anemone blanda 'White Splendour', balkansippa. Anemone nemorosa 'Dark Leaf', vitsippa med mörka blad.
Anemone nemorosa 'White Cup', en vitsippa med extra rufs i centrum likt en pytte-pion. Från Sydeuropa kommer denna skönhet. 

Anemone nemorosa 'Thekla', en skönhet!
Nu blommar blodörten! Ljuvliga snövita och fyllda 
Sanguinaria canadensis 'Multiplex'!


Dags att ta en funderare på om trädgårdens växter behöver lite stöd i sommar! Gör en beställning så att jag kan ta hem det du behöver! Många av stöden finns redan i sortimentet men för att vara på den säkra sidan...! Stöden är i stabilt rundstål som rostar sig naturligt brunt. Så snygga och funktionella! 

Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar