Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 23 maj 2018

Tulpaner och annat

Det är mycket nu! Det känns som om allt blommar, men faktum är att den tidigaste blomningen är över! Och det gick fort! När det blir så här varmt redan i maj, ja då får man njuta lite kortare tid, men kanske mer intensivt ändå! Vi har ju faktiskt haft en försmak av sommar ganska länge nu och det tackar vi för. Det var en lååång vinter!


Det är öppet på Torvan nu i helgen 26-27 maj kl. 11-15. 
Välkomna!Den sista tulpanen att slå ut här på Torvan var Tulipa 'Black Hero'
Den är en riktigt mörk och fylld skönhet!
En riktigt sammetsröd tulpan som jag tycker väldigt mycket om är Tulipa 'National Velvet'. Ursnygg!
Tulipa 'Poco Loco' blev jag lite besviken på. Den höll inte vad den lovade enligt min åsikt. Den är liksom bara ... rosa! Nåja, smaken är olika.
Tulipa 'West Point' däremot är väldigt vacker. Det är en liljetulpan och den har har långa, elegant spetsiga kronblad. Jag brukar ta in två stycken i lite olika stjälkhöjd tillsammans med några strån gult gräs. I en smal vas blir det en oerhört elegant kombination.

Tulipa 'White Triumphator' är också en favorit. Denna liljetulpan är känd för att återkomma år efter år i rabatterna, rakryggad och riktigt vit. Den öppnar sig i solsken och sluter sig till kvällen igen.Vitsipporna är nästan utblommade. Här är Anemone nemorosa 'Atley' som är svagt lilarosa.Backsipporna har blommat över nästan allihopa men det gör inget. Fröställningarna är snygga de också.

Hoppas vi ses i helgen!

2 kommentarer:

  1. Va många fina tulpaner du har! Ja denna försommaren liknar ingenting annat. Det känns som att vi hoppade över våren och gick direkt från en lång vinter och rakt in i sommaren. Jag gillar värmen, men skulle gärna få lite regn också någon gång.
    Kram Nora

    SvaraRadera
  2. Ja du, jag vattnar en hel del. Trevligt med sommar men det är TORRT! En liten tröst att det är lika för alla. Kram!

    SvaraRadera