Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 19 mars 2018

Hej igen!

En ny vecka står för dörren och solen sken tidigare idag. Det är ju härligt med solen och ljuset som har återvänt men, jag säger som alla andra, var är våren? Nu räcker det! Nu i eftermiddag har det snöat ymnigt igen och våren verkar långt borta.

Crocus tommasinianus 'Ruby Giant' gömmer sig under snön.

I år ska Torvan inte vara med på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö och det känns jätteskönt eftersom vädret har varit så eländigt. Det är inte så lätt att få fram växter till en stor mässa när när det är så kallt om man inte jättestora växthus. Och det har inte jag!

I plantbackarna i växthuset står en massa kul. Den dubbla blodörten Sanguinaria canadensis 'Multiplex' står där, men där finns också olika slags klockliljor och annat. Om de inte har blivit uppätna av mössen vill säga.

Erythronium toulumnense finns (eller fanns) i växthuset.

Jätteskönt men också trist! Det är ju så roligt med trädgårdsmässan! Jag motverkar abstinensen med att stå i Sällskapet Trädgårdsamatörernas monter under torsdagseftermiddagen. Kom bort till föreningsdelen och prata, här finns massor av kunskap, odlarglädje och trevliga människor!

Vi längtar, eller hur!


Jag planerar att öppna Torvan den sista helgen i april, men snön måste ha smält bort till dess. Annars blir öppnandet framskjutet. Så det så!

Vi ses!

2 kommentarer:

 1. Ja fy vilken tråkig vår detta har varit så här långt. Hoppas vädergudarna snart inser vilken årstid det är och skickar hit lite värme.
  Hoppas allt är bra med dig annars och att vi snart ses antigen på Torvan eller någon annanstans och kan prata trädgård igen. Någon mässa blev det inte för mig i år, hoppas det blev en lyckad tillställning!
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nora! Nog har den varit tråkig alltid! Ingen vår alls faktiskt än så länge men det är ju åtminstone så att ljuset har kommit tillbaka. Alltid nåt! Nu längtar vi! Vi ses snart Nora! Kram!

   Radera