Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 25 september 2015

Sista öppethelgen för säsongen

Så trevligt att det ska vara fint väder denna helg! Detta är sista öppethelgen för säsongen. Hjärtligt välkomna!

Massor av lökar och knölar finns kvar till försäljning för er som längtar efter en vår med massor av blomsterprakt.


 
Tulipa 'West Point' är en oerhört elegant liljetulpan. Jag brukar unna mig att sätta en eller två stycken i en hög vas.De humlor och bin som vaknar tidigt på våren surrar lyckligt runt och inuti blomkalkarna på de tidigaste vårblommorna. Flugorna sitter också gärna och solar sig på de ljusaste blommorna.
För att hjälpa yrvakna insekter, sätter vi självklart krokuslökar!Crocus 'Ard Schenk'


Här på Torvan finns också MÅNGA vackra och ovanliga vitsippor. Anemone nemorosa 'Vestal' som syns på bilden nedan, är ingen ovanlig vitsippa. Många har den, och de som fortfarande inte har den i sin trädgård borde verkligen skaffa den. Det finns massor av fantastiska och ovanliga vitsippor och man kan inte ha dem alla men denna, den måste man ha!

Anemone nemorosa 'Blue Eyes' har verkligen ett blått öga. När vitsippan precis har slagit ut syns ögat inte, det utvecklas vartefter sippan åldras. 

Dessa två och många andra vackra vitsippor finns till försäljning.

Hoppas att vi ses i helgen!

Välkomna till Torvan 
lördag och söndag 
kl. 11-15!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar