Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 13 september 2015

LÖKFEST!

En av SMHI:s trognaste följare är jag och nu på morgonen ska vädret vara molnigt. Det är det inte! Inte just nu i alla fall. Solen skiner från en blå men disig himmel och det känns trevligt att gå ut till Torvan och en ny trädgårdsdag.

Jag har bestämt att jag ska hålla Torvan öppen under helgerna september ut. Ett litet undantag blir det nästa lördag den 19 september då jag ska stå på växtmarknad i Södertälje. Alla är välkomna till denna växtmarknad som kommer att ha säljare med fantastiska växter! Boka in Hagabergs folkhögskola i Södertälje från kl. 11.30!


Tulipa 'Light and Dreamy' i stora krukor på Göteborgs Botaniska trädgård i våras. Jag var där och föll som en fura!

Jag har förstått att Victoria på Zetas igår på nyhetsmorgon, berättade om tulpaner. Jag vet att hon skulle berätta om två sorter 'Verona', en fylld, milt vaniljgul tulpan som doftar citron och den underbara rosa- till lavendelfärgade 'Light and Dreamy' med mörka stjälkar. Båda är sorter som snällt kommer tillbaka och båda finns här på Torvan, om ni skulle ha vägarna förbi. Nu såg jag ju inte inslaget eftersom jag hade öppet på Torvan, så jag vet inte vilka fler sorter hon pratade om.


Allium paradoxum var. normale, snödroppslök, blommar lääänge!En underbar sippa, balkansippa! Anemone blanda 'White Splendour'. Jag har blåa också.
En nunneört med lysande röd färg! Corydalis solida 'Georg Baker'En av mina tulpanfavoriter, Tulipa 'Exotic Emperor'. Den är lika underbar hela tiden, från knoppstadium till att kronbladen faller!


Vi har en riktig LÖKFEST här denna helg! Det var ganska många som hittade hit igår och det var roligt! Ännu finns alla sorter kvar att shoppa av och jag lovar att det finns mycket underbart att välja bland! Tulpaner, narcisser, krokus, hundtandsliljor, klockliljor, nunneört, och andra vackra lökar att plantera för en underbar blomning i vår.

Oj då, nu höjde jag blicken från datorn och tittade ut. De hade rätt i alla fall SMHI, nu är det molnigt!

Nu drömmer vi om våren!

Välkomna
till Torvan idag kl.11-15!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar