Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 17 maj 2015

En regnig söndag i maj!

Jag vet att jag sa att jag tyckte att det fanns fördelar med att vädret är svalt! Det gör det, men jädrar så kallt det var igår och jag såg inte fram mot att vara ute i regnet idag! Smhi hade lovat ordentligt med regn men idag har de ändrat sig. Det ska regna, men inte alls så mycket. Bra det! 8 grader varmt och regn är inte så kul faktiskt. Just nu kommer det ner ordentligt mycket, men det kanske ger sig?
 


Hasselört och harsyra! Snyggt och tåligt! Dessutom kräver det ingen omsorg alls! Jo förresten, det kan bli lite för mycket av det goda. Harsyran sprider sig våldsamt. Man måste rensa bort en del emellanåt. Men snyggt är det i kombination med det lugna blanka bladverket hos hasselörten.

Så här ser fotbladet, Podophyllum 'Spotty Dotty' ut just nu. Senare bleknar bladmönstren men då slår i gengäld blommorna ut. I år har jag några plantor av egen förökning till försäljning. Det känns lyxigt!Vitsipporna är fortfarande fina. Här är Anemone nemorosa 'Atley'.En låg koreagrans vackra kottar. Just nu minns jag inte vilken namnsort det är på granen.Den fyllda gräddgula tulpanen är 'Verona' och den låga, fyllda tulpanen som är orange är Princess Irene'.

Ha en riktigt trevlig söndag!
/önskar pia

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar