Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 6 maj 2014

Utdragen blomning

Vårblomningen varar länge eftersom det är så kyligt. Sanguinaria canadensis 'Multiplex', den fyllda blodörten, har blommat längre än vanligt. I rabatten blommar alltså fortfarande växten som ser ut som snövita näckrosor. Ingen som går förbi, missar denna blomning.Sanguinaria canadensis 'Multiplex', fylld blodört

I år trodde jag att vårblomningen skulle vara över snabbt eftersom våren kom så väldigt tidigt. Men så har det inte blivit. Skönt det!Anemonella thalictroides, sippruta
Min favorit-julros
Arum maculatum 'Rune', med sitt häftiga bladverk


 Något annat som är jättetrevligt är att höra kommentaren "det har kommit längre hos dig än hos mig"! Jag brukar jämföra med min kompis som också bor i Tullinge och hon har alltid vunnit tidigare. Torvan ligger mitt i värsta köldstråket i Tullinge men i år har det inte varit mycket av tjäle så det kanske är anledningen till att jag vann i år!

Det är kul att vinna!
tycker pia

2 kommentarer:

 1. Det var ganska mycket hos dig som hade kommit längre än hos mig tycker jag - speciellt Fotbladet 'Spott Dotty'. Vi bor ju så nära havet och det gör att våren kan vara lite trögare här än bara någon kilometer härifrån. Fast det betyder också att frosten ofta låter vänta på sig på hösten så det finns fördelar också:-)
  'Rune' är en riktig snygging!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Åh så trevligt att höra! Jag "vinner" ALDRIG annars!

  Rune är helt klart en snygging! Dessutom behöver han ingen särskild omsorg. Han bara är! Klart trevlig egenskap hos en karl. Hos en kvinna också antagligen.
  Kram!

  SvaraRadera