Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 2 maj 2014

Kallt men soligt

Det blev en väldigt trevlig öppningsdag igår trots den bistra starten. Lite deppigt var det att titta ut och se att det snöade men bara en liten stund senare slutade det att snöa och solen kom fram. Det blåste rätt rejält under dagen och temperaturen låg runt 4-5 plusgrader så visst var det kylslaget, men det var som sagt en verkligt trevlig dag. Jag hade sällskap av glada människor, från öppning till stängning av Torvan!


 Vallmokapslar i rost på pinne, är nya trädgårdsprydnader till salu.

Idag har det också varit trevligt ut där ute. Solen har skinit från en molnfri himmel men det gällde att sätta på sig ordentligt ändå. Det var inte många plusgrader idag heller.Jag gick ut igår kväll för att flytta in de Podophyllum 'Spotty Dotty' och 'Kaleidoskope' som stod uppe vid plantskolan. Det var nog bra för de har stora blad redan och det är onödigt att riskera att något tråkigt händer med dem.


Förra årets Spotty Dotty-blomning i en av mina blötbäddar. 

Mina egna plantor står där de står i rabatten, utan täckning. Det klarar de trots en eller ett par minusgrader men om det blir riktigt kallt så måste man ut och täcka. 


 Fotbladens kraftiga och håriga stjälkar


Om frosten tar de första bladen så riskerar plantorna att dö och det vill jag inte. De har börjat att skicka ut utlöpare så kanske kan jag klara att föröka Podophyllum 'Spotty Dotty' själv nästa år. Det vore kul att inte behöva köpa in plantor.Trillium vaseyi blommar i försäljningskrukorna men det är bara ett fåtal plantor kvar.

Välkomna till Torvan under lördagen och söndagen kl. 11-15

5 kommentarer:

 1. Hittade precis hit och upptäcker det "rostiga påskägget"..........vi har precis byggt en "miljöbod" som saknar "spira" på taket, OM du har möjlighet kika gärna in på min blogg och titta för min fråga är tror du att detta ägg skulle kunna pryda vår bod :=)

  Känns som om Torvan kommer få ett sommarbesök av mig.

  OM ägget skulle vara något för mig/oss är det möjligt att få det skickat?

  Mvh
  iren

  SvaraRadera
 2. Hej iren!
  Ägget skulle nog kunna bli en fin takprydnad men jag förstår inte hur man skulle kunna fästa det där uppe. Jag vet inte hur mycket det väger men kanske kan man stoppa den i en sådan där Sverigepåse.
  Var bor du?
  Så otroligt mycket vackert du har på din blogg! Jättekul att få kika!
  /pia

  SvaraRadera
 3. Kul att träffas igen i helgen och jag är supernöjd med mina växter! Samtidigt funderar jag vidare på den där Solfjäderstallen - den är ju bara så läcker! Inte lätt när man kärar ner sig en växt eller hur? :-)

  Jag noterade faktiskt att dina 'Spotty Dotty' har kommit bra mycket längre än min som bara är ett par cm hög än.

  Hoppas din förkylning är bättre! Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar Spotty Dotty, jag köpte ju en av dig för länge sedan. Sen glömde jag var jag hade planterat den tills den kom upp. Jag flyttade den till ett annat ställe som jag inte heller noterat så nu får jag väl vänta och se om den dyker eller har dykt upp någonstans. Nu vill jag ha värme för jag fryser även om det är sol. Vi ses och hörs/Carita

  SvaraRadera
 5. Man behöver inte notera var man planterar Podophyllum eftersom de är så karaktäristiska. De är underbara!
  Jag vill också ha värme! Fy så kallt det är!!!

  SvaraRadera