Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 5 januari 2014

Köttätande växter, boktips

Drosera binata

Ni som har följt mig ett tag vet att jag har drabbats av ännu en växtpassion, de fascinerande släktena inom köttätarna. Jag har bara börjat att skumma lite, lite på ytan när det gäller att lära mig om hur de fungerar, om vilka de är och hur de ser ut. Men det är så otroligt spännande! Sarracenia 'Juthatip Soper'Sarracenia purpurea i blom.
Jag fick denna underbara bok i julklapp och den är otroligt bra! Den tar upp allt som man kan behöva veta på ett lättsamt och inspirerande sätt och även om boken är skriven på engelska så är den lättläst och innehåller massor av underbara och informativa bilder. Författaren är en erkänd auktoritet på området.

Bokens ISBN-nummer är:  978-1-60774-410-8

Den finns också som ebok. ISBN-nummer:  978-1-60774-411-5

Åh, vad jag unnar alla att ha en uppslukande hobby!

1 kommentar:

  1. Visst är det roligt att "drabbas" växtpassioner? Skall bli spännande att se både hur din myr utvecklas och vilka nya växter du eventuellt skaffar dig.......för visst blir det väl flera köttätare? :-)
    Kram!

    SvaraRadera