Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 31 juli 2012

Bladverk, barrverk och balla kottar

De flesta tjusas nog av blommor och det är väl kanske blommorna som initialt skapar trädgårdsintresset. Senare lär man sig att titta nära och då inte bara på blommorna utan även på andra växtdetaljer.
Aquilegia vulgaris 'Variegata'
En del börjar att samla på växter med variegerat, brokbladigt bladverk och helt plötsligt kan de upptäcka att hela trädgården blivit brokbladig.

Filipendula multijuga 'Hjördis', älggräs
 Det finns så mycket att njuta och fascineras av i växtvärlden. Det finns växter som är vackra en del av odlingssäsongen och så finns det de där som är vackra från vår till höst. I mitt tycke så tillhör älggräset Hjördis till dem.

Sedan har vi barrväxterna! Det kan ta ganska lång tid innan man börjar uppskatta barrväxter och en del kommer aldrig dit. De förfasas bara av de tråkiga barrväxterna som aldrig "blommar".

Abies koreana 'Tundra'
Abies koreana
 Men barren bär ju naturligtvis frukt, de också.

Det finns så mycket i en trädgård att titta nära på och tack ock lov för det! Det är räddningen när man inte har orkat rensa och klippa ner och städa undan så att de rena linjerna och strukturerna i trädgården syns. Att titta nära är vilsamt, mina kära trädgårdsvänner!

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för senast! Det var kul att träffa dig i din trädgård. Mycket växter var det!
    Och visst är blad och annat minst lika viktigt som blommorna. vi jobbar ju mycket mewd bladfärger och struktur.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. PS! Vet du att man kan ta bort den trista kontrollen när man skriver en kommentar. Tror att många drar sig för att kommentera, har tagit bort på min blogg!

    SvaraRadera