Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 11 juli 2012

Bekymmer

Jag gillar myror! De jobbar och sliter och de hjälps åt när det är någon som kommer och stör hemfriden. Jag kan bara tycka att det kan bli lite många husdjur här på Torvan. En myrstack kan ha upp till en miljon innevånare och det är ungefär lika många människor som bor i Stockholmsområdet.

Det känns som om jag hittar enorma mängder myror varje gång jag gräver i mina planteringar. Igår skulle jag fixa lite i ett av mina grus- och sandpartier och jag blev alldeles förskräckt. Myrorna hade invaderat stället fullständigt. Det kan bli lite mycket av det goda ibland!
Myra i brons till salu! Ni kan få några riktiga på köpet också om ni vill.
Dagens ros är 'Constance Spry'. I år har det varit bekymmer med henne. Bladverket har varit otroligt fult och jag har stått där med sekatören flera gånger. Men just nu kan jag förlåta henne.

Ha en riktigt bra dag!

2 kommentarer:

 1. I år tycks det var fler myror än någonsinn. Fick tipset att spraya med lavendelparfym för att bli av med dem. inköpte (förståss) en flaska men har ännu ej provat.

  Planerar ett besök i Tullinge! ;-)
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Så väldigt trevligt! Välkomna!!

  Ha, EN flaska lavendelparfym räcker inte långt här!
  Kram!
  pia

  SvaraRadera