Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 9 september 2011

Liten semestertripp till Norge

Förra helgen var jag i Norge. Jag såg fantastiska vyer, en fantastisk natur! Denna lilla tur till Norge kan jag verkligen rekommendera. Kanske det faktiskt är så att vi tror att vi måste resa långt för att få uppleva något riktigt vackert. Det är inte nödvändigt!

Jag flög, tillsammans med mitt ressällskap, till Bergen och därefter tog vi tåget in i landet bland bergen och fjordarna. Vi bytte tåg i Myredal och den sista biten av vår tågresa var fantastisk... och lite skrämmande. Det stupade ibland ordentligt utanför tågfönstret.

Vid ett tillfälle stannade tåget, i en tunnel faktiskt, och vi blev utfösta av en kvinna som berättade att hon bodde i närheten. Hon sa att vi måste gå ut och titta på vattenfallet och lyssna på musiken. Vi klev alltså av och gick i mörkret längs den smala perrongen och kom ut i det fria till ett fantastiskt skådespel, musiksatt dessutom. Vi stod där och njöt och såg sedan, helt plötsligt, hur en rödklädd kvinna dansade för oss på klipporna vid vattenfallet. Ett arrangemang för turister som jag svalde med hull och hår. Jag tyckte det var underbart!

Ett fotografi kan aldrig återge en upplevelse helt och fullt. Här står jag högt ovanför dammen som vattnet störtar sig ned i.

Fuktiga klippväggar med smaragdgrön mossa såg vi på många, många ställen.Vi klev av tåget i Flåm där vi stannade ett dygn. I Flåm bor inte många bofasta men där fanns några hotell som kan inkvartera alla människor som kommer från världens alla hörn. Vi såg bl.a. en stor grupp av indonesier som åt av samma goda buffé som vi. Däremot var där inte många svenskar. Jag upptäckte bara tre.

Denna helg är Torvan öppen igen. Jag hoppas att jag idag ska få min leverans av lökar och knölar så att jag kan hjälpa till lite med att ni får en fantastisk vår och försommar i den egna trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar