Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 15 juni 2011

Onödiga prylar?


I Torvan trädgård finns en del onödiga prylar. Den här lilla holken har ännu aldrig haft några hyresgäster men vad gör det? Jag tycker att lite kul grejer här och där gör trädgården till en rolig plats. Barn uppskattar kanske ännu mer de där småsakerna som vi vuxna inte alltid ser. Bl. a. har jag lagt ut två kulor, oljedankar, tror jag att barnen kallar sådana, i ett litet stenparti. Barn ser dem nästan alltid. Men aldrig har jag hört någon vuxen kommentera dem.


Denna lilla holk kommer heller aldrig att få någon hyresgäst, om du köper den. Men som sagt, vad gör det. Den är ursöt! Man får helt enkelt komplettera med vanliga holkar så att fåglarna inte blir så besvikna när de letar bo.


De här sjöhästarna är väldigt trevliga för de svävar, simmar, ovanför växterna när man sticker ner pinnen i marken. Sjöhästen är ganska tung och pinnen ganska tunn, så vind eller att man stöter till dem lite gör att de rör sig. De kommer från Two Faces of Sweden och finns att köpa här på Torvan.

Myrorna i plåt är också något som alla barn ser och inte bara barnen faktiskt. Många har velat köpa en myra men de är tyvärr privata. Fast jag letar alltid efter myror att köpa in så man vet aldrig...2 kommentarer:

  1. Kul att du visar upp det som jag bland annat köpte hos dig när jag besökte dig med Kerstin F ;-)
    Min lilla holk hänger på min altan och är så söt. Min sjöhäst står ståtligt och vajar vid en nu överblommad stor guldazalea!

    /Sari H

    SvaraRadera
  2. Hej Sari! Jätteroligt att du gillar dina "onödiga prylar". Vi har samma smak, du och jag. /pia

    SvaraRadera