Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

tisdag 10 augusti 2021

Så blött, men så trevligt!

 Förra helgen öppnade jag Torvan igen efter sommaruppehållet. Det blev en blöt öppning måste jag säga. När jag klev upp på lördagsmorgonen var det torrt men lagom till öppningen klockan tio började det regna. Det var mycket sparsamt med kunder under lördagen och det var inte konstigt. Vi blev mycket blöta! 


Under söndagen hade vi trevligare väder. Visst kom det några skurar men det var helt ok. Jag hade dessutom hjälp i trädgården med ett av mina nya projekt. Sonens flickvän och sambo frågade under veckan som gick om jag möjligtvis behövde hjälp med något. Herregud, vilken tur vi har haft med våra barns käraste! Rättare sagt, barnen har haft tur, men vi är också lyckliga!Jag trodde att jag skulle hinna med en del av de där projekten i sommar, men tiden försvann i lek med barnbarn och utflykter. Precis som det ska vara alltså! Vi har nu en stor blek rundel på gräsmattan där poolen stod. Den rymde mycket vatten och det blev fin påfyllning i blötbäddarna när vi tömde den.

I slutet av augusti borde lökarna komma. Jag har en omfattande lista med åtråvärda och underbara lökväxter för nästa års vår- och försommarblomning. Här är exempel på en liten del av vad som finns på Torvans löklista. Lökar och knölar utgör en stor del av trädgårdens perenner och kan inte nog uppskattas! Det finns så mycket vackert! Om ni vill ha löklistan med bilder, beskrivningar och priser, mejla mig på: pia @ torvan . nu
När jag har fått hem lökarna och har packat era beställningar så är det dags att hämta era lökar och knölar här på Torvan. Jag skickar inte. Jag packar allt själv och kan på detta sätt se till att ni bara får lökar av god kvalitet.

Tulipa 'Exotic Emperor'

Erythronium 'Pagoda'

Erythronium 'White Beauty'

Fritillaria meleagris

Tulipa batalinii 'Honky Tonk'

Muscari 'Siberian Tiger'

Narcissus 'Angel's Breath'

Narcissus 'Kokopelli'

Narcissus 'Minnow'

Crocus 'Cream Beauty'

Tulipa 'Orange Princess'

Allium zebdanense

Scilla luciliae 'Alba'

Tulipa clusiana 'Lady Jane'

Tulipa humilis 'Samantha'

Tulipa praestans 'Shogun'

Öppet på Torvan på lördag & söndag 
den 14-15 aug 
kl. 10-14! 
VÄLKOMNA!
💚💚💚💚💚

Stängt 21-22 augusti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar