Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 15 oktober 2016

Ledig helg!

Denna helg ska förflyta i långsam takt! Det ska tändas ljus och lagas mat och pysslas. En liten trevlig lördagsutflykt ska det också bli. 


Crocus chrysanthus 'Ard Schenk'. Något att längta efter!

Vi hade sett fram emot en härlig helg tillsammans med barn och barnbarn men det blev inte som vi hade hoppats. Magsjuka satte stopp för den myshelgen. Så är det med småbarn, de smittar ner sina föräldrar och de stackarna blir rejält dåliga! 

Nåja, vi får besök en annan helg istället!


Crocus tommasinianus 'Ruby Giant'

Jag ska nog gå ut och gräva ner lökar också. Det är inte kul! Jag avskyr att gräva ner lökar, men när våren kommer är jag alltid så tacksam för att jag faktiskt gjorde det där trista jobbet. 

Jag har några få sorter som ska krukas också. Det mesta av det som ska säljas till våren är redan krukat.Narcissus romieuxii 'Julia Jane'Allium christophii


Iris reticulata 'Halkis'Iris winogradowiiMuscari neglectum
Tulipa 'Orange Princess'Tulipa 'Verona' i knoppoch utslagen 'Verona'!

Jag gissar att fler än jag ska ut och gräva denna helg! Ta på er ordentligt och dröm om våren!

/pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar