Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

lördag 27 februari 2016

Sportlov och vårstök

Det är sportlov i Stockholm och under denna vecka har jag som tradition att städa växthuset. Varje höst är intentionen att jag ska städa innan vintern kommer, men det blir aldrig så. Det är förfärligt tråkigt att städa när man vet att det är lååångt till våren och lååångt till nya växtäventyr. Dessutom brukar jag faktiskt inte ha tid. I år krukade jag växter ända till i mitten av december. Inte hade jag tid att skura i växthuset inte.


Min fina japanska kaffekopp!

Nu ska jag inte försöka lura er att tro att jag tycker att det är särskilt kul att gå ut med varmvattenhinkarna och skurborste mitt i vintern. Att traska bort till mitt iskalla växthus med vattenhinkarna skvalpandes och skvättandes och att skura väggarna med vatten rinnande nerför armarna. Nej men... klart att den biten inte är så himla lustig. 

Men när solen skiner in i mitt kära lilla växthus så vaknar livsandarna på allvar och jag känner att även om det är vinter där utanför så kommer våren snart! 


Tur att vi har dessa underbara tulpaner att trösta oss med under tiden vi väntar!

När mitt växthus sattes upp så placerades ett litet bord och två stolar därinne. Sedan togs en av stolarna och även bordet ut, och sedan länge är den sista stolen borttagen därifrån. Inte får jag plats med sådant i mitt växthus på 10 kvadratmeter. Där får bara plantor plats! Ibland trycker jag ner min trädgårdspall i plast någonstans bland alla backarna och så sitter jag där en stund med min kaffekopp. Inte så lyxigt kanske, men underbart!

I mars får jag leverans på massor av plantor. Då kommer blåsipporna, Hepatica och trebladen, Trillium och massor av annat kul som ex. buskvallmo, Romneya coulteri  och sorgklocka i en blekgul form, Uvularia grandiflora var. pallida, Då ska jag stå i växthuset och kruka för brinnande livet för den 21 april startar säsongen för Torvan. Då ska vi vara med på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö.

Välkomna till Torvans & Kullagårdens monter C09:51! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar