Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 1 oktober 2014

1 oktober!

Jag har varit i trädgården i eftermiddag och det var ett underbart väder! I morse var det värre! Jag fick faktiskt lov att skrapa bilrutan ren från frost innan jag gav mig iväg. Usch, jag avskyr verkligen att skrapa bilrutor! Detta var första gången jag behövde göra det denna höst, men det kommer fler, många fler! Idag är det den 1 oktober! Så vi vet vad som väntar!


Dioscorea nipponica, en av de jams-arter jag har i trädgården. Den klätt sig i höstskrud menMagnolia 'Susan' är fortfarande härligt grön.


Nu till sån't i trädgården som ska tas om hand och ställas in för vintern:


Mina betongbyxor kan inte stå ute i vinter!Jag älskar gamla bruksföremål! Jag fascineras av tanken på hur många händer som slitit med dessa ting! Dessa saker förtjänar att tittas på! Här en gammal stocksåg som hänger på garageväggen. Det ska finnas handtag i båda ändar av den långa sågen. Två man hjälptes åt att såga ner träd med dessa stocksågar. Min, har bara handtag i ena änden, det andra är borta sedan länge.
Gamla plåthinkar och en vattenkanna i zink.
Krukor i rakubränd keramik som måste flyttas in för vintern. De tål inte att stå ute vintertid. 
En igelkott som faktiskt tål att stå ute, men hon ska få gå i ide inomhus i alla fall.
Torvan är stängd för säsongen, men jag fick ett mejl av en man som ville köpa lökar i födelsedags-present till sin fru. VILKEN omtänksam och gullig herre! Klart att jag öppnade Torvan en stund! 
Tulipa humilis 'Persian Pearl'

Ha en fortsatt trevlig vecka!
önskar
pia

2 kommentarer:

  1. Jag gillar dina betongbyxor, väldigt kul . Ha en fin höst. CArita

    SvaraRadera
  2. Hej Carita! Jag har tyvärr inte gjort dem själv. Jag köpte de av en tjej som gör sådana. Lite annorlunda, eller hur.
    Ha en fin höst ni också!
    /pia

    SvaraRadera