Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 5 juni 2020

Olika nyanser av vitt

Torvan öppen på Nationaldagen 
6 juni kl. 11-14. 
Välkomna!


Äppelträdet har blommat något alldeles fantastiskt i år men nu lagom till nationaldagen, faller blommorna. Vårt träd är ett James Grieve, ett litet träd med goda äpplen. Det står ganska snett men jag tycker att det är lite charmigt. Jag har klippt det så att kronan är platt och vid, och när det är äppeltid så är det lätt att plocka av äpplena. Man behöver ingen stege!Liljetulpanen 'White Triumphator' är mycket vacker och riktigt snövit! De tulpaner som har spetsiga kronblad kallas liljetulpaner och jag är väldigt förtjust i dem. 
Det finns många vackra träd och buskar! Exotiska magnolior exempelvis. Olika sorter av Magnolia har jag provat många gånger men de vill inte riktigt bo på Torvan. De står och stampar och vill inte växa till sig. Jag har några små, magra stackare som jag försöker tvinga att stanna men... Det är för torrt och magert här i sanden. Tyvärr!
Fothergilla major, stor häxal, gillar Torvan. Den står ju i en blötbädd och det skulle Magnolior också gilla men tyvärr kan man inte plantera stora träd i blötbädd. Stor häxal är nog en buske som är lite okänd för många. En snygging enligt mig!Välkomna till Torvan imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar