Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 12 juni 2020

Att kombinera perenner med sommarblommor

Öppet på Torvan 
på lördag 13 juni 
kl. 11-14! 

Nu i veckan insåg jag att jag hade skrivit på hemsidan att det skulle vara stängt på Torvan imorgon. Den där planeringen föll! 

Ni är varmt VÄLKOMNA imorgon!


I badkaret utanför Torvan planterade jag i höstas alunrot och klockvippa. Dessutom klämde jag ner en massa tulpan- och alliumlökar och det har varit väldigt vackert under maj månad. Under förra veckan klippte jag bort alla tulpanblad och fram dök denna fantastiska blomning! 
Klockvippan, Heucherella 'Pink Revolution' är underbar med sin otroliga blomrikedom. Bubbelgumsrosa skyar av blommor gör 
i alla fall mig glad! Jag visste att den skulle blomma rikligt och det gör den verkligen! Jag klämde ner några plantor av Gaura, sommarljus, som sällskap och för att förstärka blomningen i badkaret. Så småningom kommer ju klockvippan att ha blommat över, den är ju en perenn, men då finns sommarblomman Gaura där med sina variegerade blad och ljust rosa blommor, och även några plantor Verbena bonariensis, jätteverbena med lila blommor som kommer att sväva högt ovanför. Jag är nöjd med mitt badkar!

Verbena bonariensis och Gaura finns till försäljning.

Välkomna till Torvan !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar