Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 23 augusti 2019

Misslyckad färgkombination!

Öppet på Torvan nu i helgen
lördag 24/8 söndag 25/8  
kl.11-14

Tiden går så fort, åtminstone under växt- och trädgårdssäsongen! Det var ju alldeles nyss maj månad! Nu är vi inne i slutet av augusti och lite höstrodnad syns i vissa bladverk. Det känns allt lite sorgligt, tycker jag, även om jag tycker om hösten.


Jag har ett rejält bestånd med Lilium 'African Queen', en lilja som jag älskar för hennes doft och färgstarka personlighet. Men i detta bestånd finns också en annan lilja, en som jag inte vet namnet på, och hon sticker av rejält! Vilken hiskelig färgkombination! Men jag säger bara det, det var inte jag, det var absolut inte jag som placerade dem tillsammans! Eller jo, det var det ju, men inte med vilje. Hon, den rosa, fanns bland African Queen-lökarna men det visste jag inte när jag planterade. Felleverans! Sådant händer ibland även då man köper från välrenommerade lökfirmor. 

Lilium 'African Queen'

Snart kommer min lökleverans, och alla lökar kommer att vara rätt. Naturligtvis! Nästa helg kommer jag att stå på två växtmarknader och förhoppningsvis sälja lökar, så då är det stängt på Torvan. Men i morgon och på söndag är det öppet!

Öppet på Torvan:

24/8 & 25/8 

7/9 & 8/9

14/9 & 15/9

21/9 & 22/9 


VÄLKOMNA!
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

                                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar