Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 23 maj 2019

Maj är njutning och inspiration!Välkommen till Torvan i helgen! 
Öppet lördag-söndag
 25-26 maj 
kl. 11-14


 Nu är det verkligen helt underbart i trädgården! Det är så mycket som blommar, värmen har satt fart på grönskan!

Jag är väldigt förtjust i den lilla skira och otroligt tåliga, snövita lilla löken
Allium zebdanense. Den blir 25-30 cm hög och kan placeras i full skugga om man vill. Den tål soligt läge också, men är extra värdefull i skuggigt läge eftersom den är så vit. Den lyser verkligen upp. Torka tål den också!


Epimedium, sockblomman med sortnamnet 'Lilafee' är också läcker med sin speciella färgsättning.
Fritillaria pallidiflora är en snygg och tålig klocklilja till skillnad mot många andra fritillarior. Snygga är ju de flesta, men det där med tåligheten kan det vara värre med. Den här vill ha ett lite fuktigare läge än många andra och klarar alltså våra blöta vintrar strålande bra.
Glaucidium palmatum, lunddockan, har sitt ursprung i de japanska skogarna, och är en riktig drottning! Ljuv och skir men stark och mäktig på samma gång. De tar några år på sig från liten planta till stor och mäktig, men de är väl värda att vänta på. Den vita och den rosa, eller syrenlila, är lika underbara!


Förra helgen tittade många extra på  den vita pärlhyacinten som växer i gräsmattan. De är verkligen snövita, tätt fyllda och dessutom doftande! Muscari 'Siberian Tiger' är namnet på dem.
Den här lilla narcissen är en så kallad änglatår, Narcissus 'Angel's Breath' och den är otroligt söt, tycker jag!
Den lilla lönnen Acer 'Fairy Hair', med de tunnaste blad man kan tänka sig, har vecklat ut dem nu. 
Paris quadrifolia är speciell och vacker, och den hör hemma i lunden. Eller i alla fall i ett halvskuggigt läge, i mullrik jord.

Välkomna till Torvan i helgen!

Du vet väl att vi har världens bästa växtstöd till försäljning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar