Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 22 oktober 2017

Första frostnatten har varit!

Torvan är nu stängd för säsongen, men mejla gärna om ni behöver växtstöd eller annat. Vi löser det säkert!

Första frostnatten infann sig i veckan och den kom inte alls oväntat. Den brukar komma tidigare. Det är vackert i trädgården, även om skönheten är lite sorgsen och bedagad. Men det hela ligger väl i betraktarens öga och jag tycker att det är väldigt tråkigt att vintern närmar sig. Den är så lång, vintern! Hösten däremot, är faktiskt underbar! Särskilt sådana här dagar då solen skiner. Acer palmatum 'Koto no ito' har sitt namn efter ett japanskt stränginstrument.Tulpanträdet, Liriodendron tulipifera, är vackert hela växtsäsongen!
Acer palmatum Dissectum' 


Det värsta med vintern är avsaknaden av ljus! Det där mörkret är så tråkigt och det är obegripligt svårt att minnas de där ljusa kvällarna under sommaren. Tänk att minnet är så kort! Acer shirasawanum 'Aureum'

Under helgen ska en massa växter stuvas undan för vinterförvaring och en del lökar ska jag också försöka att hinna gräva ner. Acer pseudosieboldianum, den manchuriska solfjäderslönnen, är ett fantastiskt litet träd! Särskilt nu i oktober!

Nu på morgonen ligger frosten på garagetaket igen och om jag ska vara riktigt ärlig så blev det inte så många timmar som planerat ute i trädgården igår. Tur att helgen ännu inte är slut! 

Trevlig helg men framför allt, trevlig vardag till er alla!2 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Lönnar i höstskrud är något speciellt.

    SvaraRadera
  2. Tack Daniel! Man behöver ha många lönnar i trädgården. Särskilt den här årstiden!

    SvaraRadera