Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 1 maj 2017

Tack för en trevlig helg!

I lördags öppnade vi Torvan för säsongen och både lördagen och söndagen blev trevliga dagar, trots en kall blåst. Vädret idag, den 1 maj, var önskeväder och äntligen känns det att det är vår på riktigt!

Trädgårdssäsongen är igång och det finns massor att göra därute. Rensa, beskära och gödsla och sedan ska alla krukor inspekteras och tömmas eller så ska plantorna krukas om. Efter en vinter så är det tyvärr rätt stora förluster av plantor. Blöt jord som fryser och tinar gång på gång är ofta inte optimalt.

Nåja, den här tiden gläds man mer över det som frodas än sörjer över det som försvunnit!

En del av det som blommar just nu:


Denna lilla ljuva Narcissus romieuxii 'Julia Jane' finns det många av här på Torvan.


Chrysosplenium macrophyllumCorydalis solida 'George' är läcker. Men en ännu häftigare Corydalis solida hittade jag igår här på Torvan. En fröling som var riktigt mörkt vinröd! Massor av blåsippor blommar fortfarande!

Nästa helg är det bara öppet på lördagen och då bara två timmar!

Välkomna på lördag den 6 maj kl. 10-12!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar