Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 30 juli 2015

Nu blir det fest!

Jag brukar öppna Torvan, första helgen i augusti, efter semestern. Det gör jag inte i år, jag ska på fest!

Undrar om jag ska ta den här klänningen?! Vad tycker ni?Jag skojar bara så klart! Min fantastiska kompis K och jag var på en trädgårdsutställning i Bad Ischl, Österrike, under semestern och där hittade vi en extra godbit, ganska otippat men härlig. Underbara dirndlar stod uppställda i ett rum bredvid fiket. Här nedan är trädgårdstemat extra tydligt!
I Österrike händer det ofta att man ser flickor och kvinnor i dirndl, ett vanligt plagg som används flitigt. Och för er som undrar om jag köpte någon... Nej, det gjorde jag inte och nu har jag inget fint att sätta på mig till supén på lördag kväll under Trädgårdsamatörernas riksmöte.
För mer än tio år sedan åkte jag på mitt första riksmöte och sedan dess har jag åkt varje år. Riksmöte låter inte så lustfyllt kanske, men det är det! Och egentligen är det precis vad det låter som. Trädgårdsamatörer över hela riket samt från Norge och Danmark, träffas någonstans i Sverige och i år är det trädgårdsamatörerna i Dalarna som är värdar. Vi ska vara i Borlänge och det ska bli väldigt trevligt, för där har jag aldrig varit förr.

Nu blir det en helg helg med växter, trädgård, vänner, supé, växtlotteri och en stor växtmarknad som avslutning på söndag. Imorgon packas bilen full med växter och sedan sticker jag! Stackars mannen får inte följa med! Han ska vattna och passa hus och hund. Nåja, han kommer inte att behöva nyttja vattenkannan så mycket!Convolvulus boissieri, en ljuvlig liten vinda från södra Spanien som blommar i mitt stenparti just nu.
Jag måste ju visa någon växt också annars tror tror ni väl att jag ska börja blogga om kläder! Nix, inte min grej!

Nästa helg ses vi kanske för då öppnar jag Torvan efter semesteruppehållet!

Välkomna till Torvan 
lördag och söndag 
den 8-9 augusti!
Öppet kl. 11-15

2 kommentarer:

  1. Hoppas du får det trevligt i helgen på mötet! Vi ska på bröllop i helgen så jag kan tyvärr inte åka på mötet.
    Hoppas också att jag får tid att besöka dig snart, tänk att hela våren och nästan hela sommaren har gått utan att jag har varit på Torvan!
    Kram Nora

    SvaraRadera
  2. Då ska ju du på fest också Nora! Hoppas att du får det riktigt trevligt! Du är så välkommen hit när du kan! Kram!

    SvaraRadera