Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 9 november 2014

Obegripligt kort minne!Dubbel tigerlilja, Lilium lancifolium 'Flore Pleno'

Idag har jag suttit och krukat om de liljor som inte blivit sålda i år. Det har varit härligt milt, men mörkt, blött och, det kan man inte förneka, lite dystert där ute. Det var faktiskt underbart ändå eftersom all snö har smält. Igår fanns det fortfarande några snöfläckar kvar.
Lilium orientale 'African Queen' med den mest fantastiska doft man kan tänka sig!


 


När jag kom in satte jag mig och tittade på foton sedan i somras. Jag längtade efter att se liljorna som de såg ut i då. Konstigt att jag tycker att det är så svårt att minnas. Det är underbart att kunna leta fram minnen på det här sättet!
Lilium 'Cherubino'

Jag har inte så många Lilium 'Cherubino' kvar så det gick snabbt att kruka dem, men eftersom jag är mycket förtjust i riktigt mörka liljor så har jag köpt in två sorter till. I vår och sommar kommer ni att kunna köpa Lilium 'Mapira' och Lilium 'Night Flyer' också.


God fortsättning på söndagskvällen!
önskar
pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar