Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 26 november 2012

Sommaräventyr


I somras hade jag lyckan att få göra en fantastisk utflykt i de Österrikiska alperna. Vilka fantastiska vyer där finns. Det är obegripligt vackert!


En glaciär som sakta rinner neråt. Tyvärr har farten ökat och snart har den kanske runnit färdigt.
Man känner sig mycket liten i detta landskap och man blir så otroligt mycket mer medveten om naturens krafter där än här hemma.

Jag lyckades fota några äkta alpiner också, inte bara vackra utsikter. Det är nu som de där fotona som man knäppte i somras är extra värdefulla. Jag är så väldigt glad över min kamera!


En snygg cirsium?


Alpaster, Aster alpinum


Och en underbar låg stormhatt, Aconitum! Den var nog inte mer än 20 cm hög. Jag hade väldigt gärna haft denna i trädgården fast antagligen hade den blivit högre här hemma. I alperna växer den närmare solen och behöver inte sträcka på sig som den skulle ha gjort här. Det kan dessutom vara klokt av växterna att trycka sig närmare marken, högt där uppe, där livet är bistrare med hårda vindar och överraskande snöfall.
 


 

 
Under en trädgårdsmässa för några år sedan, såg jag denna bonsai. Jag tyckte att den var så fin och den har stannat kvar i minnet. När jag i somras stod och tittade på denna fantastiska utsikt som ni kan se här nedanför, så tänkte jag faktiskt på den där bonsaien jag såg den där gången. Jag letade upp bilden för att ni också skulle få se.
 
 


 

Ha en skön och snöfri måndag och kommande arbetsvecka!
önskar pia
 

1 kommentar:

  1. Vilka underbara vyer! Tack för att du delar med dig!
    Ha en fin måndag!

    SvaraRadera