Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

söndag 30 januari 2011

Det gror!

Det är så kul när det börjar gro i hyllan! Jag har mina sådder i en bokhylla typ Billy med extra ljus installerat på varje hylla. Sedan flyttar jag ut mina sådder i växthuset under vecka 9. Växthuset värmer jag upp och så håller jag tummarna för att det inte ska bli alltför kallt. Jag kan nämligen hålla 10 grader över utetemperaturen så det gäller att det inte blir kallare än 10 minusgrader.

Oreganon har kommit upp ordentligt redan. Jag har sått den så tidigt att den kommer att blomma redan i år. Det är inte så lätt att se att det faktiskt är en oregano. Den är perenn och ska stå väldränerat och det gör den i min grusbädd. I sommar kommer ni att kunna köpa den på Torvan.


Origanum rotundifolium
Lewisia tweedyi är sådd och står ute för att stratifieras i kyla. Lewisior gror när våren har kommit och man sår fröna utan täckning. De behöver alltså både ljus och kyla för att vakna. Jag har Lewisia tweedyi i vitt, aprikos och rosa så det ska bli intressant att se om dessa kommer att blomma i någon ny spännande färg. Lewisian bor egentligen på USA:s västkust men många av trädgårdsentusiasterna har henne i sina trädgårdar här i norden.

Lewisia tweedyi kommer också att finnas för försäljning.


Lewisia tweedyi 'Alba'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar