Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 8 april 2024

Sällskapet Trädgårdsamatörernas monter på Nordiska Trädgårdar

Så är det äntligen april men starten var lite skrämmande med all snö som kom! Idag är det i alla fall riktig vår! Solen skiner och det är 10 grader där ute redan nu på morgonen. Idag blir det trädgårdsarbete!

Mässan Nordiska Trädgårdar är avklarad och det är ganska skönt trots att det var roligt.

Här kommer lite bilder från montern som Gun och jag designade och till stor del själva gjorde i ordning. Vi hade som tur var, fin hjälp av några som hjälpte oss med det tyngsta och knepigaste! 



Cortenringarna finns här på Torvan i vanliga fall och de finns att köpa. De passade väldigt bra som inramning till vår lilla idéträdgård Trädgårdslunden.



En liten växtutställning blev det också. Den är vi väldigt stolta över, eftersom den behövde planeras redan i höstas. Plantorna behövdes ju krukas innan det blev fruset i jorden. Målet vid en växtutställning är alltid att få växten att blomma vid utställningen. Inte så lätt att fixa i slutet av mars men en del av växterna var faktiskt i blom! Tack till er i  stockholmskretsen som bidrog med vackra växter! 



Försäljningsborden var fulla med attraktiva växter ända in i det sista på söndagen, men så hade vi också skickliga odlare som ställde upp! Stort tack även till er!




Krukorna med strutbräken som Gun hade drivit för att de skulle komma igång så tidigt i mars, var en hit! Många tittade och beundrade. Julrosen blev ett vackert sällskap!



Det var väldigt många trädgårdsamatörer från hela landet som träffades i montern. Nordiska Trädgårdar är en fin start på våren oavsett väder därute. Snart ses vi igen eftersom trädgårdsäsongen äntligen har satt lite fart. Ni som bor norrut måste kanske vänta lite till, men snart!

💚💚💚💚💚💚💚💚💚

Nu ska jag dra på arbetskläderna! Snart ses vi!

2 kommentarer:

  1. Vilket jobb ni la ner på mässan du och Gun! Imponerande.
    Tyvärr var jag inte på mässan i år, men har sett en del bilder av montern i sociala medier och det ser så fint ut!
    Hoppas allt är bra med dig annars och att vi ses snart!
    Kram Nora

    SvaraRadera
  2. Tack för berömmet, Nora! Det var roligt med mässjobbet och kul att det blev bra!
    Allt är bra utom att det är lite för kallt. Jag var ute i morse och planterade penséer och det var en aning kylslaget. Lite blött också för det småregnade. Men våren är här och blomningen varar längre när det är svalt. Man måste se det positivt, eller hur!
    Hoppas allt är bra med dig också! Kram! Vi ses!
    /pia

    SvaraRadera