Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

onsdag 30 augusti 2017

Vad hände?!


Hur kunde den försvinna så snabbt, den som vi väntat så otåligt på! 
Ja just den, SOMMAREN! 


Tulipa praestans 'Shogun'


På fredag blir det september och september är en höstmånad! Hur kul är det, på en skala! Nu gäller det att njuta fem kvart i timmen fram till att hösten är här på allvar.


Torvans eklöv som finns till försäljning för 35 kr. 

Jag har varit ute hela eftermiddagen. Bara några timmar sol har det varit idag, resten av dagen var molnig men det var skönt ändå. Jag har plockat ihop lökbeställningarna idag, men en del av lökarna och knölarna har ännu inte levererats, så det fattas lite i påsarna än så länge. De som kan hämta sina lökar på lördag kommer jag att mejla. På söndag kommer Torvan att vara stängd för då ska jag sälja växter, lökar och knölar i Bergianska trädgården. Det är nämligen HÖSTFEST i Bergianska trädgården på söndag och alla är inbjudna. Där kommer många föreningar att stå och presentera sin förening och sälja av sådant de kan erbjuda. Jag ska stå hos Sällskapet Trädgårdsamatörerna och vi kommer att vara ganska många som ska sälja spännande växter.


Bland annat kommer jag att ta med mig små plantor av den ljuvliga Geranium argenteum. Jag såg den första gången i Göteborgs botaniska trädgård för ganska många år sedan. Därefter sökte jag med ljus och lykta innan jag hittade frö av den. 
Jag har tidigare publicerat min lista på lökar och knölar men jag har fler spännande geofyter, än de som finns på listan, till försäljning.Här klättrar en ännu outslagen Codonopsis convolvulacea i en Arisaema. Denna Codonopsis har jag till försäljning.Tulipa 'Verona', en tulpan med en ljuvlig färg och doft, och som också är snällt återkommande. Finns till försäljning.

VÄLKOMNA TILL TORVAN 
 LÖRDAG 2/9 
KL. 11-15

SÖNDAG STÄNGT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar