Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

måndag 24 juli 2017

Projektarbete

Helenaerosen blommar kort men underbart och nu är skådespelet över för denna gång. Nu väntar jag på att de sista rosorna ska skrumpna ihop så att jag ska kunna skaka, och med vattenslangen spruta ner skrafset, för att sedan rensa bort det. Under rosen står nämligen mina små runda myrar med flugtrumpeter och de vill inte vara täckta av nedfallet rosskräp under för lång tid. 


Sarracenia purpurea

Jag jobbar på med mina projekt i trädgården. På fredag kommer barnbarnet och då blir det inte tid för så mycket trädgårdsarbete. Då ska vi rita o:n på altanen med tavelkrita, leka med bilarna, plaska i lilla badpoolen och göra en massa andra viktiga saker. 
Ljuva Clematis 'Betty Corning' blommar och jag tycker så mycket om henne. Blommorna är ljust violetta med långa stjälkar och man kan plocka in en liten bukett att ha i liten vas på köksbordet. 
Konstigt det där med trädgårdsprojekt! Jag tenderar att fastna på vägen till projektarbetet. Lite ogräs som måste bort här, en växt som måste flyttas där. Som ni förstår så har jag hittills inte hunnit med allt som jag har tänkt. Nåja, sommarn är verkligen inte slut! Än finns det tid!Convolvulus boisseri, en låg liten vinda med ljust rosa, veckade blommor och silvrigt bladverk och med verkligt små krav på jordmånen, ska placeras soligt. Den trivs förträffligt här på Torvan!


Nu ska jag ut och hårdjobba ett par timmar och om solen fortsätter att skina blir det sedan en trevlig lunchpaus i solen. 
Hoppas att ni alla får detsamma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar