Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

torsdag 14 januari 2016

Lite läskigt är det!

Vi hade väldigt slaskigt här för några dagar sedan och nu är det riktigt kallt! 13 minusgrader var det i morse och termometern visar likadant nu, sen eftermiddag. 


Filipendula multijuga 'Hjördis'

Jag undrar hur det kommer att se ut i alla krukor när våren kommer? Det står tusentals krukor här under snön och väntar på bättre tider. Perennerna brukar klara sig bra med några få undantag, men för lökväxterna i kruka kan det vara lite mer riskabelt. En ömtålig lök eller knöl täckt av blöt sand och jord och sedan en sträng kyla, ingen perfekt kombination precis! 
Erythronium dens-canis, hundtandsliljaNåja, det är ingen idé att oroa sig! Det blir som det blir!

Jag har börjat att så smått, uppdatera växtlistan på Torvans hemsida, men det är inte så enkelt. En del av det som jag har krukat upp kommer kanske inte att finnas till våren. Det får bli en preliminär lista och till våren så får jag ta bort sådant som misslyckats. Listan som just nu ligger på hemsidan, är inte uppdaterad.

Jag har också gjort en hel del växtbeställningar. Det kommer massor med nya och underbara perenner till våren. Jag har dessutom gjort en ny beställning av miniatyr- och dvärgbarrväxter. Det mesta kommer att synas på växtlistan men inte allt. 

Första försäljningstillfället i år, blir på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar 21-24 april och sedan öppnar jag Torvan helgen efter. 


Lördagen den 30 april och söndagen den 1 maj blir första öppethelgen för Torvan i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar