Kul att du har hittat hit!

Hej och välkommen till Torvans blogg! Kul att du har hittat hit! Här kan du läsa om sådant som händer i Torvan Trädgård i Tullinge, nära Stockholm, och om mina gröna tankar.

Alla bilder är mina egna om inte annat anges. Motiven är från Torvan Trädgård eller andra härliga och inspirerande platser. Fråga om lov om du vill låna en bild!

Följ mig gärna också på instagram!

torvan_tradgard

/pia

fredag 14 augusti 2015

Växtstöd och sensommarprakt!

Rosa 'Minnehaha' blommar, och det har hon gjort ett par veckor nu. Jag valde just henne i plantskolan eftersom hon skulle blomma sent. Ett sådant bra val det var! Sammetshortensian är helt sanslöst vacker i år! Fantastiskt praktfull är den med sina flata blomställningar, och de stora ludna mörkt gröna bladen kontrasterar underbart mot blommorna.


På försäljningsborden har jag dukat upp med, bland annat, sanslöst vackra alunrötter, helt nya för säsongen. Antagligen är flera också helt okända för er. En fantastisk sensommarprakt!

Välkommen till Torvan i helgen! 
Vi har öppet 
lördag-söndag kl. 11-15.

2 kommentarer:

 1. Sammetshortensian mycket vacker, blir sugen på en egen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Anette! Den är verkligen underbar. Det gäller bara att ge den tillräckligt med fukt och lä från vind. Den gillar inte sol heller faktiskt men får den det där så är den superenkel. Lycka till med en egen!
  /pia

  SvaraRadera